Groeikracht ging op bezoek bij deelnemende scholen en vroeg ze naar hun ervaringen. Waarom doe je mee? Wat heeft Groeikracht gebracht? Waar loop je tegenaan? Wat wil je scholen die twijfelen meegeven? Bekijk de video's en maak kennis met de werkwijze!
St. Pancratius
We hadden het gevoel dat Groeikracht ons heel goed kon helpen met een heldere visie en doelen en dat blijkt ook zo te zijn!
In deze video vertelt Per Theeuwes, van de St. Pancratius in Brummen, over zijn ervaring met Groeikracht. Wat heeft het tot nu toe gebracht? Maar ook wat zijn de knelpunten die zij tegenkomen en hoe gaan ze hiermee om? En hoe zetten zij onderzoek in om hun doelen te bereiken?
OBS Eduard van Beinum
We gaan weer samen in gesprek over de inhoud van onderwijs en willen het écht beter maken voor onze leerlingen.
Ondanks wat weerstand van een aantal collega’s is OBS Eduard van Beinum aan de slag gegaan met Groeikracht. In deze video vertellen Linda Huijbregts en Nikky van der Hout over hun ervaring met Groeikracht en wat het programma ze nu al heeft gebracht.
Montessori Gorinchem
Bij de kinderen zien we echt profijt van waar we mee bezig zijn.
Maartje van Houwelingen van Montessori Gorinchem heeft haar school aangemeld voor Groeikracht. Zij merkte in het team dat er behoefte was aan een goeie structuur rondom vergaderen. In deze video vertelt ze meer over de groei die ze samen met behulp van Groeikracht hebben doorgemaakt.
OBS Valckesteyn Noord
Het team pakt de verantwoordelijkheid om samen het onderwijs te verbeteren en de effecten hiervan zie je terug.
OBS Valckesteyn Noord is vorig jaar een zelfstandige locatie geworden. Groeikracht heeft ze geholpen om samen met het team te bouwen aan het beste onderwijs voor de leerlingen. Marjolein van Kooten en Jaimy Smit vertellen in de video waar ze tegenaan zijn gelopen en wat Groeikracht ze concreet heeft gebracht.
CBS Het Sterrenlicht
Groeikracht heeft hele goede tools om het hele team, leerlingen en onderzoek te betrekken bij verbeteringen.
Daniëlle Hop van CBS Het Sterrenlicht vertelt in deze video over haar ervaring met Groeikracht. Wat heeft het programma ze concreet opgebracht?
Stanislas College
Samen, elke dag een klein beetje beter worden voor onze leerlingen.
In de video hieronder vertellen Kenia Walkiria Offerman Estevez Wijler en Limarley Kingsale van het Stanislascollege welke doelen zij voor ogen hebben, welke knelpunten zij ervaren en hoe zij hiermee omgaan.
Kijkje in de keuken
Op 26 en 28 maart organiseert Groeikracht twee inspiratiesessies.
In de regionale inspiratiebijeenkomsten van Groeikracht kun je horen en ervaren hoe een verbetercultuur in de praktijk werkt. Je ervaart:
- Hoe je bordsessies in kunt zetten om gericht samen te werken aan doelen die jullie belangrijk vinden;
- Hoe je de kracht en kennis van je team in kunt zetten en verstevigen;
- Hoe je met schooldata en gebruik van onderwijsonderzoek de impact op de leerling kunt versnellen en verhogen.
Tijdens deze inspiratiebijeenkomsten hoor je van een school wat een onderzoeks- en verbetercultuur op school inhoudt en hoe zij hiermee werkt. Je krijgt concrete handvatten aangereikt, die je bij jou op school kunt inzetten. Je kan dus meteen een start maken met de verbetercultuur op jouw school! Je kunt in gesprek met leraren en schoolleiding en kunt je vragen kwijt aan de Expertcoaches van Groeikracht over de situatie op jouw school. Deelname is vrijblijvend en kosteloos. Voorkennis over onderzoeks- en verbetercultuur is niet vereist.
PO De Nieuwe Linde, Postelein 2 in Oisterwijk
26 maart, 15:30 – 17:00 (inloop vanaf 15:15)
PO Montessori, Kruithoorn 11 in Gorinchem
28 maart, 16:00 – 17:30 (inloop vanaf 15:30)
Onderzoeks- en verbetercultuur
Het onderwijs in Nederland bottom-up verbeteren, in jouw school, in jouw klas. Dat is wat Groeikracht doet. Dat doen ze door samen met scholen een cultuur te creëren waarin leraren en schoolleiders samen het onderwijs verbeteren. Zodat zij vanuit de eigen praktijk, vanuit hun eigen ambitie kunnen starten en daarbij leren om kennis uit onderzoek effectief toe te passen. Dat leidt tot beter onderwijs, betrokken leerlingen en meer werkplezier voor leraren. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.